Nieuw jaar, nieuwe detox challenge

Detox

 

Welkom in 2021. We hopen allemaal op een jaar dat ons verlossing brengt van het eeuwige thuiszitten, dat ons zal toelaten onze familie en vrienden opnieuw in normale omstandigheden te zien, en dat ons terug mogelijk zal maken om de wereld te ontdekken. 

Laten we alvast een goede start nemen en even op orde op zaken stellen. Dit kan betekenen dat je je huis even goed onderhanden neemt,  de keuken en eettafel schoon schrobt na de gezapige etentjes met een videocall, maar neem zeker ook tijd voor jouw eigen body. Voeg wat detox aan je skin care routine toe en je zal al vlug de verschillen merken. 

Detox betekent letterlijk ontgiften. Dit hebben we wel even nodig na de overvloedige hoeveelheden eten en glaasjes alcohol van afgelopen december. Het nieuwe jaar inzetten vergt namelijk veel van je lichaam.  Wees echter niet getreurd. Je lichaam doet uit zichzelf al het meeste werk! Toch kunnen we een handje helpen door zowel gifstoffen uit ons lichaam te leiden, maar ook goede voedingsstoffen weer op te nemen. 


  • Begin met een goede nachtrust en trek die sportschoenen aan. Zweten is het zelfreinigend systeem van de huid. 
  • Een hoop gifstoffen worden afgevoerd via je urine. Zorg er daarom voor dat je voldoende water drinkt. Dit zet je nieren goed aan het werk, de twee filterelementen in je lichaam. Je zal ook zien dat je je hierdoor fitter voelt, en je huid weer zal stralen. 
  • Eet voldoende groenten en fruit. Deze vitamientjes doen echt wonderen voor je huid. Vermijd shakes en sappen, maar geniet van de vruchten in zijn geheel. Kies voornamelijk voor vitamine-C rijke soorten zoals kiwi en citrusvruchten. Maak het een tikkeltje exotischer en probeer een guave.
  • Sommige mensen zullen erg veel baat hebben bij het minder consumeren van zuivelproducten. We hebben het calcium nodig voor onze botten, maar bepaalde bestanddelen kunnen invloed hebben op onze hormoonhuishouding waardoor we plots een opstoot krijgen van puistjes. En dat willen we net vermijden! Let wel: niet iedereen is hier even gevoelig aan, maar je kan het zeker eens proberen.
  • Verwijder je make-up grondig. Je zou het moeten zien als in de douche stappen met een hoop aarde op je lichaam. Voor je het weet zal je te maken hebben met verstopte leidingen. Dit gebeurt ook met je poriën. Om deze verstoppingen te vermijden, zorg je ervoor dat de make-up goed verwijderd is van je huid en alle poriën opnieuw kunnen ademen. 
  • Tot slot kan je je huid het beste helpen door ze rechtstreeks te voeden. Spendeer een kwartiertje meer in de badkamer en breng voedende olie aan. Liefst met zo min mogelijk chemische bestanddelen. Deze kunnen schade aanbrengen zonder dat je het weet. Maak het aangenaam in de badkamer en steek een geurkaars aan, en geniet ten volste. 

We hebben het lijstje bewust tot zes tips gehouden. We zouden hier nog een hoop andere tips aan kunnen vastknopen, maar dan lijkt het detoxen weer een opgave. Dit willen we ten zeerste vermijden, want detoxen zou niet iets tijdelijks moeten zijn, maar een dagelijkse gewoonte.