Hoe Fu_Shing is ontstaan

In 2016 gaf ik mijn vaste job op en ging de uitdaging aan om een zijproject van mijn vader mee te helpen uitbouwen. Dit was een seizoensproduct, en algauw braken de kalmere maanden aan. Als enige dochter in huis, spoorde mijn vader me aan onderzoek te doen naar natuurlijke cosmetica.


Het lot of gewoon een toevalligheid, maar in deze onderzoeksperiode werd ik allergisch aan allerlei cosmetica, zowel huidverzorging als make-up. Rode vlekken, eczeem, meer puistjes dan me lief was; het was er plots allemaal. Dit vergrootte mijn interesse en al gauw begon ik aloë vera bladeren open te snijden en aan te brengen. Tot mijn grote verbazing hielp dit.

Niet veel later nam ik dan ook het vliegtuig naar Tunesië om naar verzorgingsproducten te zoeken op basis van aloë vera. Ik kwam met een hele hoop kennis terug naar huis, maar had nog steeds geen leverancier. Via via kwam ik in contact met Marokko en hun erg gewaardeerde arganolie. In mei 2016 begon ik aldus aan het grote avontuur met een partner in Marokko, aan de bron van het hoofdingrediënt: argan.

Foto Laurence Bergez


Mijn korte verblijf in China in 2013 bracht me bij de naam Fu_Shing, de vertaling van hernieuwing. Want dat wou en wil ik naar buiten brengen: een nieuwe kijk op natuurlijke cosmetica; een merk wiens producten de celhernieuwing bevordert; een zo zuiver mogelijk natuurproduct.

Niet lang daarna besefte ik dat het niet zo eenvoudig is, ondernemen. De wetgeving in Europa en Marokko lopen niet gelijk. Dit heeft me bijna 2 jaar gekost. De moed stond me vaak genoeg in de schoenen, maar uiteindelijk kwam de dag dat alles in productie kon. De euforie was echter van korte duur: ik vernam het bericht uit Marokko dat de export van arganolie strenger gereguleerd werd.

Nog een jaar ging voorbij tot de uiteindelijke productie werd opgestart. Ongeveer 4 jaar na mijn eerste bezoek in Marokko, kreeg ik het bericht dat de goederen onderweg waren. Ook hier kon ik maar kortstondig vieren: eenmaal goed en wel in België aangekomen, gingen we in Covid-19 lockdown. De hele opzet om te beginnen met B2B verkoop viel in duigen toen de situatie langer liep dan we met z’n allen dachten.

Maar de volhouder wint, en dat had ik toch al hele tijd gedaan. Op kousenvoeten begon ik te herstructureren. En dit brengt me tot vandaag. Het merk dat ik altijd wou brengen. De waarden waarin ik steeds ben in blijven geloven. Fu_Shing, die mezelf een beetje hernieuwd heeft.